Världen är vacker


Lätt som en luftballong

Återigen har det varit en fantastikt fin höstdag. Blå himmel, strålande sol och behaglig temperatur. Bilden är på en av de två luftballonger som cirkulerat över mig idag. Det ser så härligt ut men jag vet inte om jag hade vågat mig på en åktur själv. Min höjdrädsla hade nog sagt ifrån. Jag känner mig mycket nöjd med min dag. Har fått mycket gjort, haft en bra föreläsning om familjen och gått en skön promenad på eftermiddagen. Planen för kvällen är mest att packa. Imorgon vid 13.00 går tåget mot Göteborg. Ska bli mysigt att träffa mamma, syskon, Erik och Eriks familj. Det är ofta ganska mycket man ska hinna med under vistelsen "hemma" i Göteborg. Många fina människor man vill hinna träffa och gärna hinna med en sväng på stan då shoppingen i Lund ligger ganska långt i från Göteborg i standard. Saker jag vill hinna med den här helgen är;

Plocka trattkantareller med mamma

Hälsa på gudmor och gudfar och hämta min nya fina jacka som ligger och väntar på mig hos dem

Köpa en ny dator

Träffa Eriks familj

Träffa Erik (!!)

Kolla på lägenheten och se hur långt de har kommit med bygget
Många saker som ska hinnas med men det är inte omöjligt och hey, det är bara roliga saker. Dock hade "läsa kurslitteratur" varit en väldigt passande punkt på min lista men det glömde jag av. Hm...

Att älska en årstid

Här i Lund har vi haft vackert höstväder i flera dagar i sträck nu. Det är helt underbart! Jag älskar hösten. Man får klä sig i snygga och förlåtande kläder, kura upp sig i soffan med te och tända ljus och så är det vardag. Den är inte att underskatta. Den får mig att må bra, känna att jag har ordning och reda på mitt liv (vilket jag egentligen inte har) och stressen att resa, sola och bada finns inte. Man kan bara vara.

Plugga en solig dag

Jag sitter vid datorn och skriver om funktionell familjeterapi. Plugga behöver jag, titta bara på traven med kursböcker som jag ska läsa. Men egentligen hade jag velat vara ute i det fina höstvädret, ta en promenad och ta till vara på den sista tiden med Kito (hunden) som snart åker till en annan studentstad där hans riktiga matte bor. Usch vad tomt det kommer bli!

Så hurtig att man vill spy...

...har jag varit denna morgon. Vid kl 9 var jag och Kito i löparspåret och lyckades hålla uppe tempot i en hel timme. Med undantag för vissa kissepauser, för Kito inte för mig. Det var en skön början på denna söndag. Dock gillar jag inte riktigt dagens höstsol av den anledning att den gör så att man ser allt damm och hundhår som jag borde dammsuga. Suck, vad tråkigt att städa.

Vi säger godnatt

Hur mjuk ser han inte ut? Jag skulle vilja sova i mitten av hundbollen.
(Haha, observera att färgen på min rubrik matchar perfekt med hundbollen).

Roma


Allvaret i inredning

Det är det där med inredning. Jag vill ha det kvinnligt men inte för gulligt. Jag vill ha det stilrent men inte sterilt. Jag vill ha det ljust men inte för ljust. Ni fattar galoppen, det är en svår avvägning. Tänk att man kan vara så djup när man talar om inredning. Fast å andra sidan så är inredning blodigt allvar för mig... Det blir spännande när vi flyttar till den nya lägenheten som verkligen är helt ny. Det blir något annat. Jag kommer saknar det knarrande golvet, de vackra stuckaturerna och de fina spröjsade gamla fönsterna. Kommer dock inte sakna kylan de släpper in. Båda har sina fördelar. Eller?

Vacker höstträdgård

I vår vackra vildvuxna trädgård växer mängder av goda äpplen på de vackra och knotiga träden. Vi har hur mycket äpplen som helst. Jag borde nog koka mos och så. Har än så länge bara åstadkommit en stackars äpplekaka som i och för sig var väldigt god! Nu ska jag möta min fina syster och köpa lite indiskmat. Det är vi värda en fredag som denna!

Fina mamma

Pratade med mamma på telefonen nu under kvällen, 45 minuter svischade bara förbi. Tänk vilken tur jag har som har en sådan bra och fin mamma. En mamma som jag kan pratade med och som förstår, talar samma språk. Att jag nu går i hennes fotspår vad det gäller yrke gör henne bara ännu mer intressant (och användbar). Jag önskar att jag alltid hade förstått vilken resurs hon var. Tack mamma för att du är min mamma liksom!

Söndag i Lund

Jag och Erik hade en perfekt söndag igår. Vi sov alldeles för länge, åt en lång frukost, tog en promenad bland höstlöven i Stadsparken här i Lund och lagade en god middag. Lagom mycket aktivitet efter en lördagkväll i glada vänners sällskap. Men nu har han åkt och det känns lite tråkigt igen. Dock ses vi snart igen och det är inte så hemskt att få längta lite. Bara lite hemskt

Kärlek över helgen

Det är som julafton när Erik kommer och kan stanna lite längre.Det är så underbart att få mer än en vanlig helg. Det är mycket som skall hinnas med när ett distanspar ska träffas. Man måste hinna vara jättekär, bråka, bli sams, prata om allt, hålla varandra i handen och bara vara i varandras sällskap. Plus att man oftast ska hinna träffa andra vänner också. Men sen i torsdags har han varit här och stannar tills på måndag. Åh livet är bra fint! Tänk att en annan människa kan gör en så glad.

Tacos

Ikväll är det tacokväll. Brukar bli det när vi tjejer samlas och inte mig emot som är en tacofanatiker. Så man kan ju säga att jag har tur som hittat vänner som delar min passion för den "mexikanska" rätten. Egentligen ska jag plugga nu. Evidensbaserat socialt arbete är det jag ska läsa men det går bara inte. Så fort jag sätter mig och försöker fokusera så känns det bara som jag vill sova. Ögonlocken blir tunga och det går inte att fokusera. Förhoppningsvis är konsentrationen bättre imorgon. Nu blir det tacos

Stand-in matte och regn

Regnet smattrar mot rutorna denna måndagskväll i Lund. Det får det gärna gör när jag sitter inne med en tekopp i handen och tända ljus. Vädret passar en förkyld person som jag. Ser dock inte särskilt mycket fram emot den obligatoriska hundpromenaden som brukar ske innan läggdags. Jag har nämligen den fina förmånen att vara stand-in matte för en viss liten hundherre vid namn Kito. Världens finaste tollarhane. Att vara stand-in matte för en hund i sina bästa år är perfekt! Han kan redan allt och då menar jag ALLT! Sitta, ligga, rulla, hoppa, söka, bära och hämta. Ja, till och med trycka på knappen vid övergångsstället. Han är fantastisk (jag är inte alls partisk). Jag går rak i ryggen med ett malligt leende på läpparna när jag och Kito går våra promenader. Att Erik alltid älskat hundar och nu har ytterligare en going att hälsa på gör saken inte sämre. Jag kommer inte klara mig utan hund.

Ibland har man ingen inspiration

Och då är det tråkigt att underhålla en blogg. Men jag tror bestämt att lusten är tillbaka, den har smugit sig på och nu tror jag bestämt att det är dags att återuppta bloggen. Det känns väldigt bra det!

RSS 2.0