Drömmar om vår


Vintern börjar kännas ganska uttjatad nu. Speciellt idag när hela Göteborg var helt täckt i dimma och man knappt kunde se handen framför mig. Hade sett fram emot en heldag för mig själv i stan. Jag gillar att gå och strosa, kunna gå till samma butik flera gånger för att jag inte kan bestämma mig och gå in i affärer utan att jag vill ha något. Erik däremot tycker jag är mer eller mindre dum i huvudet vad det gäller min taktik för att gå på stan. Så för allas bästa så går vi sällan på stan ihop. Tyvärr blev det ingen heldag utan en ynka timme på stan för min del. Istället spenderades merparten av dagen till att köra ut bud från svägerskans blomsterbutik. Vad gör man inte för släkten (pengar?)...
En Marc Jacobs portmonä i glad färg är jag sugen på. Perfekt för småpengarna! Jag har i och för sig sällan sådana men man kan ju alltid låtsas!

Äpplet


Tomten var riktigt snäll mot mig. Blev bedyrad med en mycket stilig MacBook av mor och far. Vi har verkligen fattat tycke för varandra, jag och datorn! Men att få bloggen att se ut som jag vill med den nya datorn var svårare. Kunde heller inte få ner mitt favorit bildredigeringsprogram. Men så är det, man får ge och ta i alla relationer ;)

Resan bokad!!

Äntligen!
I vår blir det NY för mig och Erik med två mammor i släptåg. Hur ska det gå?

Packa ner, packa upp




Sorry min totala frånvaro. Grupparbete, tentor, jul och annat stök har prioriterats. Efter jul och nyår ska jag flytta. Igen. Just nu känns det hela mest som ett oöverstigligt projekt som aldrig kommer ordna sig. Det vet ju du och egentligen jag också att det kommer. Men det är inte alltid lika lätt att hålla den positiva attityden. Då kan man göra ett rosaskimmrande kollage och genast blev den där flytten liiite roligare.


Svinalängorna




Såg filmen nu ikväll. Har läst boken tidigare men nog lite glömt bort hur hemsk den är. Filmen var också hemsk. Hemsk men så himla bra. Filmens tema är även ett viktigt problem i vårt samhälle. Hela biosalongen satt och snörvla och tänk då att det finns barn som upplever detta i verkligheten. Här och nu, idag. Pernilla August är alltså inte bara en bra skådespelerska utan även en fantastisk regissör. Filmen påminner mig om att man inte ska glömma det hemska. Inte i dig själv och inte i samhället.


Lite sällskap




Igår kom min äldsta lillasyster Lotta in i Lund. Samma utbildning som jag, exakt ett år senare. Tänka sig... Det ska bli så fruktansvärt kul att hon kommer hit! Att ha en liten del av familjen här hela tiden kommer kännas underbart. Jag har ju inte ens min pojkvän här, men nu har jag min fina fina lillasyster. Grattis! Och framför allt, välkommen! Du kommer aldrig att ångra dig och jag ska lära dig allt jag kan.

Tänk att vi gått på samma skola förutom på gymnasiet. Vi delar en del!


Glad dag



I söndags var det dags för kalas. Klädde en konservburk med tyg som
matchade paketet och satte i en hyacint. Juligt och fint!

Trots att hela min dag har spenderats i ett tråkigt tyst rum på biblioteket känns det som en bra dag idag. Trots att jag fyllt min dag med teorier kring välfärdssamhälle och ekonomiska termer så är det en glad dag. Jag orkar inte ens bry mig om huvudvärken. Saker och ting har nämligen sakta börjat lösa sig. Tyngden från mina axlar lättas och det blir faktiskt lite enklare att andas. Livet känns lite ljusare och gladare. Jag har verkligen väntat på den här känslan och äntligen börjar den infinna sig. Jag ska till och med gå och träna nu om en stund. Så bra känns livet! Tänka sig, om jag visste att allt skulle lösa sig då allt var jobbigt så hade jag ju inte behövt oroa mig. Om man visste allt innan... Vad tråkigt livet hade varit!




Tomhet




Idag åkte han igen. Allt känns grått när han har varit här. Han kommer och färglägger min värld och när han sedan går tar han med sig sina färger och lämnar mig i min värld av grått. Jag saknar dig älskling, kom tillbaka! Du gör mig glad, färgglad. Min värld fylls av färg och jag blir glad. Jag vet ju att du inte lämnar mig när du stänger dörren och går mot tåget. Men det känns så. Det känns som om jag är lämnad, halv och ensam. Jag är glad annars också. Oftast är jag glad när du inte är här. Men din närvaro gör mig ännu gladare. Kanske blir jag snarare lycklig, bubblande glädje inom mig. Och när du går så tar du det färgglada, bubblade med dig. En dag blir det inga fler tåg fram och tillbaka. Då sover vi bredvid varandra varje natt. Varför gjorde vi såhär? Jag älskar dig

Gud vad skönt!



Idag ser jag ut såhär ungefär. Tog eran tystand som att ni tyckte att jag skulle behålla
tunikan ;)

Reflektionsuppgift inlämnad och reflektionsmöte avklarat. Vilken lättnad! Nu kan man fokusera på den goa tentan. Har även skickat ett argt mail till Länsförsäkringar Skåne. Det var de värda, är så  fruktansvärt irriterad på dem! Service har de nog aldrig hört talas om. Snön fortsätter falla kan jag också rappotera!

Smell you later!

Tips!



Blev lite shopping på Lagerhaus igår, hade en rabattcheck som gick ut. Hittade bland annat dessa söta lypsyl. Tänkte ge dem till mina systerdöttrar eller kanske systrar i julklapp. Tycker om när man hittar extra fina och roliga vardagsgrejer. Sånt man ser och använder varje dag ska vara fint. Då blir man glad!



Nagelpynt




Såhär i jultider så är rött nagellack extra fint. Jag gillar mitt med glitter i, extra juligt! Tyvärr ger inte bilden en rättvis bild men nästan.

Skön kväll



Min snöiga innergård och minigranen från skogen hos mamma

Har passat "mina" goa barn nu på kvällen. Vi bakade pepparkakor, jättemysigt! Men herregud vad det ska småbråkas hela tiden. De snor deg från varandra och tar kaveln när någon är mitt upp i kavlingen. Är helt säkert på att jag och mina syskon var likadana när vi var små. När jag kom hem kollade jag på Leilas Home Delivery. Hon var hemma hos en Dramaten skådis som hade ett så fint hem, blev väldigt inspirerad och kanske lite avundsjuk med. Imorgon är det äntligen fredag och Erik kommer! Kan inte bli bättre som ni förstår. Planerna är mycket småskaliga, älskar att ha en luftig helg där man kan gå runt och pula och hitta på saker som man känner för just för stunden. Som ni ser på bilden fortsätter det att snöa här i Lund. Ska det aldrig sluta? Jag trodde att jag var på kontinenten...


Snöig onsdag



Mitt köksfönster har blivit rejält julpyntat. Jättemysigt!

Har haft jätteont i huvudet både igår och idag. Så jobbigt att gå runt med det så jag hoppas verkligen att det släpper snart. Vädret har som ni säkert förstår på rubriken varit snöigt. Det har snöat till och från hela dagen här i Lund. Känns som om det snöat i veckor nu, det är mysigt med snö men det finns gränser. Sysselsättningen för dagen bland annat varit att lämna in en uppgift. Som vanligt var jag inte särskilt nöjd men det känns skönt att ha det avklarat. Nu ligger fokus på tentan. Har även hunnit med att tvätta och gå en sväng på stan. Behövde ett par nya vantar då jag slarvat bort tre stycken redan. Herregud vilken slarver jag är, skärpning! Hittade ett par som jag redan slarvat bort en vante av så nu har jag en i reserv. Skulle tränat idag men jag orkade helt enkelt inte. För mycket snö och för lite handlingskraft. Får bli imorgon istället. Fick även middagssällskap idag. Jag lagade korv stroganoff ihop med två kompisar. Klassiker men ack så gott. Det är mysigt att äta middag ihop med någon. När jag äter själv är det så ensamt och tråkigt. För att få lite sällskap brukar jag sätta mig vid tvn, känns lite sorgligt... Så därför uppskattar jag verkligen när man äter med kompisar eller när Erik kommer och gör min vardag lite roligare. Fina fina Erik... Världens bäste

Nu ska jag snart gå och lägga mig så att det dumma huvudet slutar göra så gräsligt ont. Sov sött allesammans!


Hallå?!


Det är något fel med min blogg! Inget publiceras...

RSS 2.0